Hoitoaineen käyttö

Miksi tukka on niin sähköinen? Miksi hiuksia on vaikea muotoilla? Eikö pelkkä vesipesu riitä? Hius koostuu kolmesta eri kerroksesta, jonka päälimmäinen kerros on nimeltään suomukerros. Kun hiukset pestään shampoolla, suomukerros avautuu ja hiuksista poistuu lika, rasva, pöly sekä ilmansaasteet. Jos shampoopesun jälkeen ei käytetä hoitoainetta, hiuksen päälimmäinen suomukerros jää avoimeksi, kuten kuivunut käpy, ”suomut auki” ja hius on taas vastaanottavaisempi kaikelle ulkopuoliselle lialle ja sähköistyy helposti. Siksi kannattaa ja pitää käyttää hoitoainetta. Hoitoaine sulkee hiussuomut ja hius on taas kiiltävä, sileä, helposti kammattava sekä terveen näköinen.

Kun hiukset on pesty ja pyyhekuivattu levitetään hiuksiin hoitoaine. Liika vesi estää hoitoaineen imeytymistä hiukseen, eli puristele ja painele hiukset hellävaraisesti kuiviksi ennen hoitoaineen levitystä.  Hoitoaine valitaan aina hiusten tarpeiden mukaan. Ovatko hiukset ohuet, veltot, kiharat, vaalennetut, värjätyt tai kuivat, kampaaja osaa auttaa parhaiten oikeanlaisen hoitoaineen valinnassa. Hoitoaine levitetään ainakin hiusten latvoihin ja pituuksiin.  Hoitoaineen käyttö vähentää ja poistaa sähköisyyttä sekä tekee hiuksista helpommin kammattavat ja kiiltävät.

Välillä hiuksiin kannattaa tehdä tehohoito, eli hiusnaamio. Yleensä kampaamoissa tehdään ammattilaisten aineilla tehohoitoja, joiden tarkoituksena on rakennepaikata hiusta, antaa lisäkosteutusta sekä lisätä proteiinia hiukseen. Tehohoitojen vaikutus ulottuu hiuksen kuitukerrokseen saakka, eli vieläkin syvemmälle hiukseen ja tehohoidon vaikutus on pidempi, kuin kotona tehtävän hiusnaamion. Kotona voi kuitenkin tehdä hiusnaamioita, eli käyttää kampaamoissa myytäviä tehokkaita kosteuttajia. Naamio levitetään pestyihin, pyyhekuiviin hiuksiin ja annetaan vaikuttaa halutun ajan, esim. 10-20min ja sen jäkeen huuhdellaan pois.

Hyvinhoidetut hiukset vaativat pikkuisen vaivaa. Kun otat tavaksi käyttää hoitoainetta shampoopesun jälkeen, tulet huomaamaan eron – myös lyhyessä tukassa!